Uz Veneciju i Amstrdam, UNESCO ga je svrstao među prva tri naljepša grada, spomenika renesansne Europe.

Opasan zidinama, već nekoliko stoljeća krasi svojom jedinstvenom ljepotom jug Hrvatske. Dubrovnik je tipičan meditranski grad s blagim i vlažnim zimama i vrućim i suhim ljetima, s oko 2 600 sunčanih sati godišnje.

Ispred Dubrovnika se prostiru Elafitski otoci, koji svojmo ljepotom privlače mnoge goste. Dubrovnik je zavičaj značajnih znanstvenika, pisaca, umjetnika od razdoblja srednjeg vijeka do prosvjetiteljstva (Kotruljević, Držić, Getaldić, Gundulić, Bošković).

Dubrovnik je udaljen 25 km od međunarodne zračne luke Dubrovnik, redovno povezane s većinom europskih središta, te 90 km od autoputa, kojim je Hrvatska povezana s Europom. Osim vrlo dobre zračne i kopnene povezanosti grad se može pohvaliti i odličnom pomorskom vezom. Dubrovačka luka je jedna od najposjećenijih na Mediteranu.

Neizostavni tradicionalni događaj Grada Dubrovnika je Festa Svetoga Vlaha, kao i brojne svjetske kulturne manifestacije, poput Dubrovačkih ljetnih igara, Dubrovačkoga međunarodnog filmskog festivala i „Rachlin and Friends festivala".

Grad i okolica su poznatit po svojim bogatim gastronomskim delicijama, vrhunskim stonskim kamenicama te nekim od najboljih hrvatskih vina poput Plavca, Dingača, Pošipa i Postupa. Neizostavni dio dubrovačke ponude su i slastice poput kontonjate, mantale, arancina, bruštulanih mjendula, suhih smokava, domaćih likera od voća, cvijeća i rakije s travama.

Većina dubrovačkih hotela ima 'svoje' plaže, zapravo riječ je o javnim plažama na kojima se ujedno kupaju i turisti koji odsjednu u obližnjem hotelu. Sve ove plaže su izuzetno bogate sadržajima, moguće je iznajmljivanja ležaljki, suncobrana, jet-ski-a, kajaka i drugih plovila. Najpopularnije dubrovačke plaže su Banje, Lapadske plaže i plaža Copacabana. Na dubrovačkom području možete naći sve moguće tipove plaža, od pješčanih, šljunčanih, stjenovitih, betoniranih, a posebno su cijenjene i posjećene pješčane plaže na Lopudu, Koločepu, u Uvali Lapad i Lokrumu.

  • dubrovnik01
  • dubrovnik02

ADRIA PUTOVANJA, Zagreb
Vrisnička 14
10 000 Zagreb, Hrvatska
   
   
Email: rezervacije@adria-putovanja.hr

Radno vrijeme: Pon-pet: 8-16 h

ADRIA PUTOVANJA d.o.o.-putnička agencija
I.D.: HR-AB-01-081017826
OIB: 10211420976
MBS: 081017826
Temeljni kapital: 20.000,00 kn uplaćen u cjelosti
Član uprave: Daliborka Ulemek