Otok Korčula privlači turiste cijelog svijeta brojnim prekrasnim plažama i uvalama, luksuznim hotelima i kućama za odmor, stoljetnim maslinicima i vinogradima, prastarim ljetnikovcima i drevnim otočnim mjestima.

Ubraja se u grupu srednjo-dalmatinskih otoka i zauzima bitno mjesto, kako po površini tako i po broju stanovnika.

Razvoj turizma na Korčuli započeo je krajem XIX. stoljeća, a poslije II. svjetskog rata na cijelom otoku počinje razvoj suvremenog turizma gradnjom hotela, uređenjem kampova i drugim turističkim i ugostiteljskim sadržajima.
Danas je na otoku posebno značajan "zdravstveni turizam" zbog blage klime, čistog zraka i mora, te ljekovitog mulja na više otočnih lokaliteta.
Otok Korčula danas predstavlja jedinstveni spoj prekrasne prirode, tisućljetne kulturne tradicije i povijesti te modernog turizma.

Grad Korčula smješten je na sjeveroistočnom kraju otoka Korčule. Sastoji se od starog grada na malom poluotoku, baroknog predgrađa i novih dijelova rasprostrtih uz obalu istočno i zapadno od starog središta.
Stari grad je bogat prekrasnim znamenitostima, te brojnim suvenirnicama, dućanima i restoranima sa izvrsnim korčulanskim vinom.
Na par kilometara od grada, nalaze se i neke od najljepših plaža na otoku: Pržina i Bilin Žal u Lumbardi, te Pupnatska luka.

  • Image_003
  • Image_005
  • Image_006
  • Image_008
  • Image_009
  • korcula

Za sve informacije i dogovore oko aranžmana možete nas kontaktirati putem kontakt forme

ili

E-mail:

nogomet@adria-putovanja.hr

rezervacije@adria-putovanja.hr

 

Telefon:

+385 1 400 2535

ADRIA PUTOVANJA, Zagreb
Vrisnička 14
10 000 Zagreb, Hrvatska
   
   
Email: rezervacije@adria-putovanja.hr

Radno vrijeme: Pon-pet: 8-16 h

ADRIA PUTOVANJA d.o.o.-putnička agencija
I.D.: HR-AB-01-081017826
OIB: 10211420976
MBS: 081017826
Temeljni kapital: 20.000,00 kn uplaćen u cjelosti
Član uprave: Daliborka Ulemek